Lär dig känna rytmen

Lär dig att komma i rätt rytm med din häst.

Målet med övningen är att ryttaren ska lära sig behålla rytmen och rida i ett bra grundtempo.

Övningen rids på en ridbana eller i ett ridhus med måtten 20x50m eller mer. Du använder dig utav låga hinder eller cavalettibockar.

Börja med att värma upp hästen i trav och galopp på en volt över cavalettibockarna (hinder nr 1 & 2) med tre språng mellan hinderna. Anpassa tempot och var noga med att ha hästen runt den inre skänklen.

Hinderuppställning
Hinder 1 - cavalettibock på böjt spår.
Hinder 2 - cavalettibockar på böjt spår (10 - 10,5m efter hinder 1)
Hinder 3 - cavalettibock
Hinder 4 - serie som startar med ett kryss. Sedan kommer en planka 3 - 3,2m efter. Serien avslutas med en oxer 5,5 - 5,8m efter planket.
Hinder 5 - räcke med utfyllnad
Hinder 6 - oxer
Hinder 7 - oxer
Hinder 8 - plank (räcke)

Övning 1
Rid på en volt över cavalettibockarna (hinder 1&2) fortsätt sedan över den andra cavalettibocken (hinder 3). Byt varv och rid övningen i andra varvet. Träna på att använda blicken och att tidigt titta mot nästa hinder.

Övning 2

Starta i höger galopp och rid hinderna i ordning, 1-2-3-4-5 och avsluta med hinder nummer 3. Sväng sedan till höger och börja om på hinder nummer 1. Detta är en envighetsbana som aldrig tar slut. Du tränar på att bibehålla kontrollen och rytmen.

Övning 3

I den sista övningen rider du samma bana men efter hinder nummer 3 vänder vänder du till höger och rider in mellan cavalettibockarna och hoppar hinder 6, 7 och 8 i en S-formad båge. Dessa hinder kan vara lite högre än de övriga hinderna.

Tänk på att vara noga med att ha framförhållning och bibehålla en bra rytm och kontroll på din häst genom hela banan.


Kommentarer
Postat av: Andrea

Tack, bra tips :)

2010-12-26 @ 22:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0